Waar GOMA sterk in is

Bij GOMA zijn we trots op onze internationale focus als toeleverancier met een specialisatie in het vervaardigen van eersteklas plaatwerk. We bieden zowel halffabricaten als volledig afgewerkte producten aan.

Onze expertise omvat co-engineering en het inzetten van geavanceerde technologieën, waaronder volautomatische machines voor plaatbewerking, geavanceerde las- en puntlasrobots, een eigen poedercoatinstallatie en uitgebreide montagefaciliteiten. Dit stelt ons in staat om uitzonderlijke behuizingen en omkastingen te produceren voor een diversiteit aan marktsectoren.

GOMA onderscheidt zich door het leveren van topkwaliteit plaatwerk, ongeacht de omvang van de serie – groot of klein. Dankzij onze diepgaande kennis in plaatbewerking zijn onze engineers in staat om vanaf het allereerste moment met u mee te denken.

Ons bedrijf

GOMA beschikt over geavanceerde mogelijkheden en vaardigheden in de plaatwerk toelevering. Zo maken we gebruik van eigentijdse productiemethoden. Daarnaast heeft GOMA kwaliteitsverhogende en kostenbesparende mogelijkheden op het gebied van werkvoorbereiding en transport. Dankzij ons volautomatische plaatmagazijn is het benodigde materiaal altijd precies op tijd bij de juiste machine beschikbaar, dag en nacht, zelfs tijdens het weekend.

De specialist in plaatwerk

62 jaar ervaring

Missie

Bij GOMA is onze missie duidelijk: we streven ernaar om hoogwaardige producten en oplossingen te leveren aan onze klanten. Dit doen we door gebruik te maken van geavanceerde automatiseringstechnologieën en een toegewijd team van professionals. Onze focus ligt op voortdurende verbetering van onze processen en productkwaliteit, zodat we onze klanten altijd de beste waarde kunnen bieden. Ons doel is om een innovatieve en betrouwbare partner te zijn die klaar is voor de toekomst, en om duurzaam succes te behalen in een uitdagende zakelijke omgeving.

Visie

Bij GOMA streven we ernaar om producten te leveren die een uitzonderlijk hoge toegevoegde waarde bieden. Poedercoating en assemblage staan daarbij centraal. Onze ambitie is om een leidende rol te spelen in de markt voor hoogwaardige plaatwerkproducten en oplossingen. We streven naar excellentie op het gebied van kwaliteit, innovatie en klanttevredenheid.

We begrijpen dat de werving van gekwalificeerd personeel een grotere uitdaging kan worden in de toekomst, gezien de toenemende vergrijzing en onze regionale locatie. Om deze uitdagingen aan te gaan, blijven we investeren in verdere automatisering en geavanceerde technologieën. Door onze processen te optimaliseren en te automatiseren, verminderen we onze afhankelijkheid van menselijke arbeid, waardoor we efficiënter kunnen werken en minder kwetsbaar zijn voor arbeidstekorten.

Onze focus ligt op het ontwikkelen van geavanceerde automatiseringsoplossingen die niet alleen onze productiviteit verhogen, maar ook de kwaliteit van onze producten verbeteren. We investeren in state-of-the-art technologieën zoals robotica, kunstmatige intelligentie en geavanceerde data-analyse om onze processen te optimaliseren en fouten te minimaliseren.

Daarnaast erkennen we het belang van het aantrekken en behouden van getalenteerde medewerkers. We zullen blijven investeren in opleidingen en ontwikkelingsmogelijkheden om ons team te versterken en ervoor te zorgen dat ze beschikken over de vaardigheden die nodig zijn voor toekomstige uitdagingen.

Kortom, onze visie is om een toonaangevend bedrijf te zijn in de productie van hoogwaardige plaatwerkproducten. We worden gedreven door geavanceerde automatisering en ondersteund door een getalenteerd en gemotiveerd team. We streven naar duurzaam succes in een snel veranderende wereld.

Goma

Historie

Op 1 januari 1962 begonnen Gerrit Oortgiesen en Arie Teunissen hun avontuur, in een oud kippenhok (OK-1) achter café De Zandheuvel. Al snel bleek de ruimte te beperkt, en in 1965 werd er een houten gebouwtje (OK-2) toegevoegd, samen met enkele persen voor stanswerk. Een jaar later werd de tussenliggende ruimte overkapt, waardoor er weer een nieuwe productiehal ontstond.

In 1972 verrees de eerste stenen hal, waar negen mensen werkten. Het bedrijf stond bekend als “Gerrit Oortgiesen Maakt Alles”, omdat ze in die tijd werkelijk alles aanpakten op metaalgebied. Met de aanschaf van een CNC-ponsmachine in 1982 en een pons/lasermachine in 1986 maakte GOMA een grote technologische sprong voorwaarts, die juist tot groei leidde in plaats van verlies aan werkgelegenheid.

In de jaren 90 werd er fors uitgebreid, met een nieuwe hal en kantoren, evenals investeringen in een automatisch plaatmagazijn en een lasermachine. Dit waren de eerste stappen richting een geautomatiseerde productieomgeving. In 2001 kwam er een eigen poedercoatlijn, waardoor GOMA meer complexe producten kon maken. Vernieuwing bleef de norm, met toevoegingen als een panelencel en een Codatto aan het machinepark.

Het 50-jarig jubileum in 2012 werd groots gevierd, gevolgd door de bouw van een nieuwe bedrijfshal twee jaar later. Deze hal huisvestte onder andere een nieuwe ATC Buigcel, waarmee GOMA weer een stap zette richting geautomatiseerde productie. Nu is GOMA uitgegroeid tot een specialist in hoogwaardige plaatwerkproducten, met een moderne faciliteit van 14.000 m2 en meer dan 100 medewerkers.

GOMA heeft de toekomst.

Kwaliteit

Bij GOMA streven we voortdurend naar de hoogste kwaliteit in onze producten en diensten. We zijn daarom trots om te vermelden dat we het ISO 9001 certificaat bezitten. Dit certificaat bevestigt dat ons kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de internationale normen en richtlijnen voor kwaliteitsbeheer.

Download hier ons ISO 9001 certificaat.