Optimalisatie met SCSN: GOMA’s digitale orderverwerking

Bij GOMA zijn we aangesloten bij het Smart Connected Supplier Network (SCSN-netwerk). Dit is een datastandaard die het uitwisselen van informatie in de toeleverketen efficiënter maakt. Hierdoor kan GOMA makkelijker, sneller en betrouwbaarder data delen met klanten en leveranciers. Zo kunnen we hierdoor bijvoorbeeld onze orders digitaal inkopen bij metaalgroothandel MCB. Deze stap sluit aan bij onze ambitie om continu te innoveren en onze processen efficiënter te maken.

Efficiëntie door SCSN

GOMA levert sinds 1962 hoogwaardige plaatwerkproducten aan OEM’ers in Nederland, België en Duitsland. Naast onze geavanceerde productiefaciliteiten hebben we een eigen poedercoat- en montage-afdeling. Waar we echter echt het verschil maken, is in het stroomlijnen van onze processen. Dit stelt ons in staat om volledig te focussen op samenwerking met onze klanten en leveranciers.

Standaardisatie met Isah

Om onze digitaliseringsdoelen te bereiken, hebben we bewust gekozen voor Isah als onze SCSN Service Provider. Deze keuze ondersteunt onze stap naar standaardisatie, waardoor we efficiënter kunnen werken met één software-aanbieder voor digitale communicatie.

De samenwerking met MCB, onze grootste leverancier met meer dan 1000 orderregels per jaar, was een logische stap. Hun ervaring met digitale orderverwerking maakte hen de ideale partner voor onze eerste SCSN-koppeling.

Digitale Ambitie van GOMA

Het digitaal inkopen bij MCB is slechts het begin. Met onze 20 grootste leveranciers verwerken we jaarlijks ongeveer 5.000 orderregels handmatig. Door deze samenwerking te digitaliseren, creëren we een ideaal vertrekpunt, zodat we ons kunnen concentreren op de 10 à 20% ‘bijzondere’ orders. Dit vermindert de kans op fouten en bespaart kostbare tijd, wat resulteert in aanzienlijke tijdwinst per week.

Onze uiteindelijke ambitie is om de gehele keten digitaal te integreren, inclusief de koppeling van tekeningen en materiaaleigenschappen. Dit zou ons in staat stellen om nog efficiënter te werken en onze medewerkers meer controlerende en sturende rollen te geven, met een focus op kwaliteit.

Bij GOMA blijven we innoveren om onze klanten de best mogelijke service te bieden door middel van efficiënte, foutloze digitale processen.