Dry Helium Leak Detector

In nauwe samenwerking met INFICON hebben we de behuizing ontwikkeld voor een van hun lekdetectiemachines, de Dry Helium Leak Detector UL3000 Fab (Plus), waarvan we de eerste samples al in 2015 hebben geproduceerd. INFICON is een vooraanstaande leverancier van innovatieve producten voor de detectie, meting en controle van gevaarlijke stoffen.

De Dry Helium Leak Detector is een complex product waarin al onze expertise is verwerkt, van engineering tot seriematige productie en levering. Het omvat een scala aan processen, waaronder engineering, ponsen/lasersnijden, kanten, lassen, poedercoaten en assembleren.

Premium afwerking

De complexiteit van dit product komt voort uit de 26 verschillende onderdelen die erin zijn verwerkt, allemaal zorgvuldig geëngineerd en afzonderlijk geproduceerd op onze diverse productieafdelingen. De esthetiek van de Dry Helium Leak Detector is van vitaal belang, met asymmetrische vormen en complexe afgeronde hoeken die een premium uitstraling creëren. Speciale aandacht wordt besteed aan het lassen en slijpen van de hoeken voor een naadloze afwerking.

Er worden strenge kwaliteitseisen gesteld aan de behuizing vanwege de cruciale rol ervan in betrouwbare lekdetectie. Het asymmetrische ontwerp vereist nauwkeurige aandacht om ervoor te zorgen dat alle delen perfect op elkaar aansluiten. Dankzij gespecialiseerd personeel en geavanceerde lasrobots kunnen we deze uitdaging aan.

Kwaliteit en precisie

Na een initiële ontwerpfase in samenwerking met INFICON hebben we het product verder ontwikkeld om te voldoen aan zowel design- als functionaliteitseisen. Het laswerk wordt uitgevoerd met behulp van onze CMT-lasrobots en speciaal ontworpen lasmallen om precisie en kwaliteit te waarborgen.

De poedercoating, gekozen voor zijn matte uitstraling, wordt intern uitgevoerd om de gewenste premium look te bereiken. Dit elimineert de noodzaak voor uitbesteding en bespaart tijd. Tot slot worden alle plaatwerkonderdelen op de assemblage afdeling samengevoegd tot een volledig geassembleerd halffabricaat.

De Dry Helium Leak Detector illustreert de volledige spectrum van oplossingen die GOMA kan bieden, van concept tot logistieke afhandeling. We zijn trots op onze nauwe samenwerking met INFICON en blijven met plezier de behuizingen voor hun lekdetectieapparatuur produceren.