Kanten

Wanneer plaatmateriaal moet worden gebogen of een precieze hoek moet worden gezet, vertrouwen we op onze geavanceerde kantbanken. Deze technologie stelt ons in staat om metalen platen nauwkeurig te buigen, of het nu gaat om kleine productieseries of grootschalige projecten. Bij GOMA kunt u verschillende soorten staal, roestvrij staal (RVS) en aluminium laten kanten.

Ons kantproces is een geavanceerde metaalbewerkingstechniek die wordt toegepast in plaatwerk. Hierbij wordt een metalen plaat tussen de boven- en ondermatrijs van een kantbank geplaatst. De bovenmatrijs wordt vervolgens in de ondermatrijs gedrukt, waardoor de plaat door druk wordt vervormd. Dit resulteert in nauwkeurige buigingen en vormen, wat van belang is voor de productie van hoogwaardige plaatmaterialen.

Toekomstvisie met robotisering

Ons machinepark omvat 9 kantrobots en 5 manuele kantbanken, variërend in capaciteit van 35 ton tot 230 ton. Wat ons onderscheidt, is het gebruik van volautomatische robots in ons kantproces. Deze robots tillen niet alleen het zware werk, maar zorgen ook voor procesoptimalisatie, ergonomie en continuïteit. Bij GOMA doen robots het zware werk, zodat onze collega’s zich kunnen concentreren op de details die ons onderscheiden.

Robots spelen een cruciale rol in de toekomstvisie van GOMA. Naast het verbeteren van ergonomie en kwaliteit, stellen ze ons in staat om de uitdagingen rond het vinden van vakmensen aan te pakken. Onze ambitie is om het gebruik van robots verder uit te breiden en zo de efficiëntie en precisie van ons kantproces te blijven verbeteren.

Projecten