Lassen

Bij GOMA beschikken we over uitgebreide expertise op het gebied van lassen, voor vrijwel elke vorm van laswerk. Onze jarenlange ervaring en deskundigheid strekken zich uit tot zowel manueel als gerobotiseerd lassen.

Voor het lassen van de verschillende lassamenstellingen wordt gebruik gemaakt van zowel manueel als gerobotiseerd lassen. Manueel lassen wordt vaak toegepast bij kleinere series en prototyping. Dit vormt in veel gevallen de basis en ervaring die nodig is voor een mogelijk vervolg met gerobotiseerd lassen. Afhankelijk van het lasproces, de seriegrootte en het repeterende karakter, kunnen we een van onze 4 lasrobots inzetten. Gerobotiseerd lassen staat garant voor een hoge precisie en reproduceerbaarheid, wat resulteert in constante kwaliteit en een efficiënt proces.

Diverse technieken

GOMA beschikt over verschillende technieken om metaal te lassen. Onze specialisaties omvatten TIG-lassen, MIG/MAG-lassen, puntlassen, stiftlassen en het geavanceerde CMT-proces.

Het CMT (Cold Metal Transfer) lasproces is een techniek met minimale warmte-inbreng en spatten. Dit proces reguleert de draadtoevoer en stroompuls nauwkeurig, wat resulteert in fijne, gecontroleerde lassen. CMT is ideaal voor dunne materialen; het minimaliseert vervorming, vermindert de invloed van warmte op het werkstuk en levert uitstekende lasnaden op. Hierdoor is het bij uitstek geschikt voor samenstellingen waar nauwkeurige en duurzame lasnaden van essentieel belang zijn voor de productkwaliteit.

Projecten