Poedercoating

Poedercoaten is een van de meest duurzame manieren om een decoratieve uitstraling te geven aan uw product. Dit proces levert een strak uiterlijk en een excellente hechting op en gaat corrosie effectief tegen.

Wat is poedercoating?

Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces waarbij negatief geladen poeder op een geaard werkstuk gespoten wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten wordt tot een mooie en duurzame coating.

Waarom poedercoating?

Poedercoating is hard, slijtvast en kan goed en egaal op het metaal worden aangebracht. Daarnaast kunnen poedercoatings vrij dik op een metaalobject worden aangebracht zonder dat er verzakking in de coating optreedt. Hierdoor is een metaalobject bestendiger tegen beschadigingen.

Bij GOMA wordt ‘overspray’ van het poeder teruggewonnen en na filtering hergebruikt in het proces, waardoor het afval tot een minimum wordt beperkt. Dat maakt deze manier van werken een van de meest milieuvriendelijke manieren. Daarnaast bevat het toegepaste poeder geen oplosmiddelen die schadelijk zijn voor het milieu.

Projecten