Duurzaam & altijd de juiste kleur

Er zijn veel verschillende redenen om er als klant voor te kiezen uw plaatwerk te laten poedercoaten. Dit ligt ook aan welk doeleinde het product heeft. U zou ervoor kunnen kiezen om het product te poedercoaten zodat het bestand is tegen corrosie, of zodat het tegen een stootje kan en minder snel beschadigd. Met een poedercoating zijn er eindeloze kleurmogelijkheden. Hiermee krijgt uw product altijd de juiste (RAL)kleur en wordt deze voorzien van een egale (kleur)dekking.

Is duurzaamheid en het verlagen van uw carbon footprint belangrijk voor uw organisatie? Poedercoaten is dan uitermate geschikt voor uw product. Poedercoating is namelijk vrij van gevaarlijke oplosmiddelen. Dat wil zeggen dat het hierdoor vrijwel geen VOS (vluchtige organische stoffen) uitstoot. Hiermee wordt ook het brandgevaar tot 0 teruggebracht en is het in vergelijking tot andere afwerkingen erg milieuvriendelijk.

GOMA

Het poedercoatproces

Poedercoaten, ook wel poederlakken of poederverven genoemd, is een elektronisch verfproces die zorgt voor een mooie en duurzame coating. De poederverfdeeltjes worden door het elektrostatisch principe aangetrokken en blijven hierdoor tijdelijk op het product kleven. Het poeder dat niet aan het object hecht, ook wel ‘overspray’ genoemd, wordt afgezogen en hergebruikt zonder dat dit ten koste gaat van het eindresultaat.

Vervolgens gaat het product met de poederverf de oven in die een temperatuur heeft van 180°C tot 185°C. Door deze temperatuur worden de vaste poederverfdeeltjes eerst vloeibaar, waarna ze stroperig worden en ten slotte uitharden tot een vaste verffilm. Dit proces zorgt voor een strak en bijzonder fraai uiterlijk.

Het fijne van een poedercoating is dat het een product beschermt tegen invloeden van buitenaf. Zo wordt corrosie (roestvorming) voorkomen, omdat de poedercoating zorgt voor een barrière tussen het product en water, zuurstof en weersinvloeden. Hierdoor wordt de levensduur van uw producten aanzienlijk verlengd. De coating is hard en wordt heel egaal op het metaal aangebracht voor een mooie en juiste dekking. De poedercoating kan op verschillende soorten metaal worden toegepast, van plaat- en profielmateriaal tot en met zware staalconstructies.

Bij GOMA

Poedercoaten

Het poedercoaten is bij GOMA niet meer weg te denken uit onze dagelijkse werkzaamheden, omdat wij beschikken over een eigen poedercoatstraat. Hierdoor hebben wij alles onder één dak en kunnen wij onze klanten van A-Z ontzorgen en het totaalplaatje aanbieden.

Een team van specialisten zorgt voor een beheerst proces, volgens met de klant afgestemde en gewenste kwaliteitseisen.

Poedercoaten bij GOMA

Het meest onderscheidende kenmerk van poedercoaten in vergelijking tot andere afwerkingen dat het vaakst onderbelicht wordt is de milieuvriendelijkheid. De poedercoating is vrij van gevaarlijke oplosmiddelen en doordat de resten van de overspray hergebruikt kunnen worden, is het afval tijdens het poedercoaten nihil. Hierdoor heb je niet alleen minder verspilling, maar bespaart het ook geld op het gebied van de poedercoatkosten. Deze manier van werken is milieuvriendelijk omdat conventionele vloeibare coatings gevaarlijk afval produceren.

In de video laten we u zien hoe onze medewerkers uw plaatwerk/ producten ophangen en met zorg uw producten voorzien van de juiste poederkleur.

Vanaf het moment dat de producten aan de transportbaan worden gehangen duurt het gemiddeld 2,5 uur voordat deze klaar zijn en er weer afgehaald worden.

Specificaties: POS A1

Specificaties: POS A1 – Sandwich kunststofcabine / Cabine openingen

  • Automaten: 8x sleuf voor automaatpistolen 100x1900mm
  • Product: 2x opening 900x1700m
  • Conveyorsleuf: 1x sleuf 3800x150m
  • Handspuiten: 1x opening 700×170
  • Totaal oppervlak cabine openingen: 6,34 m²
  • Luchtsnelheid in alle openingen: 0,7 m/sec
  • Luchtdebiet filter: 16.000 m³/h

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op met onze productspecialisten en engineers, zij denken graag met u mee over hoe wij uw organisatie het best kunnen ontzorgen, waardoor u zich kunt focussen op uw core business.