Quick Response Manufacturing (QRM)

Quick Response Manufacturing (QRM)

Quick Response Manufacturing (QRM)

De strategie

QRM is een strategie om processen te verbeteren. Waar het bij Lean vooral over de productie gaat, richt QRM zich ook op het optimaliseren van het kantoor.

Het belangrijkste streven van QRM is om ondanks het ‘high mix, low volume’ principe snel kwaliteit te leveren met een hoge leverbetrouwbaarheid. Door te focussen op snelheid en leverbetrouwbaarheid, blijken in de praktijk ook de kosten omlaag te gaan.

Bij GOMA

QRM

Door uitlopende klantwensen maar met behoud van een goede machinebezetting is het voor GOMA de noodzaak om de reactiesnelheid en flexibiliteit te verhogen. In Q1 start GOMA met een Pilot QRM-Cel, in deze cel worden 4 bewerkingen samengevoegd, namelijk: kanten, boren/ruimen/tappen, klinken en ongelakte montage.

Hierdoor worden de interne transporten tussen deze bewerkingen geëlimineerd. Daarnaast worden de bufferdagen tussen de bewerkingen in de cel weggehaald, waardoor de totale doorlooptijd en het onderhanden werk flink afneemt.

Procesverbetering

Na afloop van de simulatie hebben onze medewerkers kunnen ervaren wat QRM is en hoe de doorlooptijd en kosten gereduceerd kunnen worden. Tevens kunnen naar aanleiding van de simulatie concrete verbeteringen doorgevoerd worden. Mocht deze QRM-Cel een succes worden, dan zullen er meerdere cellen gaan volgen.

Wilt u nou meer weten over deze strategie en hoe wij dagelijks bezig zijn om onze processen te verbeteren? Neem dan snel contact op met één van onze medewerkers.

Ga naar de bovenkant