Wat is CNC-ponsen?

CNC (Computer Numerical Control) ponsen is een methode om plaatwerk computergestuurd te voorzien van gaten en uitsparingen.

Lasersnijden is veelal sneller dan ponsen, maar deze laatste techniek kan een prima oplossing zijn als u in serieproductie gaten in plaatwerk wilt laten maken. De ponsmachine kan dan effectiever produceren dan lasersnijden. Wij gaan hier graag verder op in.

Bij GOMA

Ponsen

Laten we beginnen met het uitleggen van wat ponsen is. Dit is een techniek voor het maken van gaten in metaal.

Bij het ponsen wordt een stempel in de metalen plaat gedrukt. Hiermee kunt u allerlei verschillende vervormingen, contouren en doordrukkingen in het metaal aanbrengen. Daarnaast zorgt de CNC machine ervoor dat gaten ponsen in metaal op een snelle wijze gebeurt.

Maatwerk

Met CNC ponsen kunnen allerlei contouren en doordrukkingen in plaatwerk worden aangebracht. We kunnen diverse vervormingen speciaal voor u op maat maken. Denk daarbij aan het verzinken van gaten, aanbrengen van doordrukkingen of het ponsen van louvres. Ponsen met een CNC machine maakt het mogelijk om veelzijdige patronen in plaatwerk van staal, roestvast staal of aluminium aan te brengen.

Onze mogelijkheden
GOMA beschikt over geavanceerde mogelijkheden en vaardigheden in de plaatwerk toelevering. Zo maken we gebruik van eigentijdse productiemethodes met behulp van onder meer CNC-ponsen. Het volgende kunnen wij voor u verzorgen: CNC-ponsen van 0,4 tot 6 mm, CNC lasersnijden van 0,4 tot 10 mm en CNC kanten tot een lengte van 4.300 mm (deels met robot).

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.