Geautomatiseerde precisie bij besturingskasten voor Philips MRI-scans

Voor onze gewaardeerde klant Exerion leveren wij de behuizingen van besturingskasten van MRI-scanners, ook wel Rear Cabinets genoemd. Exerion is een toonaangevende producent van hoogwaardige modules en systemen voor OEM-ondernemingen in diverse markten en verzorgt de software in de kasten.

De eindklant van dit specifieke product is Philips Healthcare, een vooraanstaande organisatie die zich richt op het verbeteren van het leven van mensen met zinvolle innovaties. GOMA levert deze behuizingen direct aan het warehouse van Philips, waar de MRI-scans worden opgebouwd, gepickt en wereldwijd worden gedistribueerd.

Onze bijdrage

Het productieproces van de behuizingen voor de besturingskasten omvat een reeks stappen, waaronder engineering, ponslaser, robotkanten, klinken, poedercoaten en assembleren. Sinds 2014 werken we nauw samen met Philips om de maakbaarheid en functionaliteit van deze kasten te optimaliseren. Voor het kanten van de Rear Cabinets gebruiken we een kantrobot met speciaal ‘vouw en plet gereedschap’, wat zorgt voor een efficiënte en nauwkeurige productie.

Risicobeheersing

Om de hoge kwaliteit te handhaven, voeren we verschillende metingen uit die worden vastgelegd in Datalyzer. Daarnaast voert Exerion eens per kwartaal een steekproefcontrole uit. Een initiële uitdaging was het transport van het product via scheepvaartverkeer, aangezien dit de kwaliteit uiteraard niet mag beïnvloeden. In samenwerking met leverancier DS Smith hebben we een verpakking voorgesteld op basis van de eisen vanuit Philips, welke na verschillende (val)testen door Philips akkoord bevonden.

Bij GOMA zijn we trots op onze bijdrage aan de vooruitgang in de medische technologie en blijven we ons inzetten voor perfectie en klanttevredenheid in elke stap van het proces.