Project uitgelicht: efficiënter werken door nieuwe verpakkingsmethode van plaatwerkproducten

Voor een van onze klanten maken wij de behuizingen voor hun compressoren. Voor hen is het erg belangrijk dat ze zo efficiënt mogelijk te werk kunnen gaan tijdens het assembleren en dat de producten niet beschadigen tijdens het transport. Samen met onze klant ontwikkelden we daarom een nieuwe verpakkingsmethode die direct klaar is voor assemblage en de kans op beschadigingen aanzienlijk vermindert. Dit helpt om het afkeurpercentage zo laag mogelijk te houden.

De wensen en eisen van de opdrachtgever

Onze klant had specifieke eisen voor de procesoptimalisatie:

  • Kwaliteitsbehoud: De nieuwe verpakking moest betere bescherming bieden tijdens transport.

  • Lange levensduur: De nieuwe verpakking moest herbruikbaar en geschikt voor verschillende behuizingen zijn.

  • Efficiëntie van assemblage: Het assemblageproces moest sneller en efficiënter verlopen, wat zou zorgen voor een kortere doorlooptijd.

Onze sales engineers hebben samen met de opdrachtgever de beste manier gevonden om deze doelen te bereiken.

De oplossing

Een slimme ‘kitverpakking’

We hebben een slimme ‘kitverpakking’ ontwikkeld waarin verschillende items samen worden verpakt. Hierdoor bevat één kit alle plaatwerkproducten voor één behuizing waardoor de opdrachtgever efficiënter kan werken. Alle onderdelen zijn al in de juiste volgorde verpakt, wat tijd bespaart tijdens het assembleren en een snellere doorlooptijd creëert.

De voordelen

De kitverpakking is gemaakt van een stevige stalen behuizing met een railsysteem dat schuiven tijdens transport voorkomt. De kitverpakking is ontworpen om verschillende soorten behuizingen te bevatten, waardoor er geen aparte verpakking nodig is voor elke behuizing. Dit bespaart kosten en maakt het proces duurzamer.

Wilt u ook de kwaliteit van uw producten verbeteren door middel van een betere verpakking? Wij denken graag met u mee en bieden verschillende mogelijkheden aan, van ontwerp tot productie.

Meer weten over onze verpakkingsmogelijkheden? Neem contact op met onze productspecialisten.