Welke metaal- en staalsoorten zijn geschikt voor plaatbewerking?

Staal
Staal is een veelgebruikt constructiemateriaal, voornamelijk bestaande uit koolstof en ijzer. Bij GOMA werken we met verschillende soorten staal:
– Constructiestaal: Gebruikt voor algemene bouwtoepassingen.
– Machinestaal: Geschikt voor de fabricage van machineonderdelen.
– Gereedschapstaal: Ideaal voor het maken van gereedschappen en matrijzen.

RVS (Roestvrij Staal)
RVS, oftewel roestvrij staal, is bekend om zijn uitstekende corrosiebestendigheid. Het bestaat uit een mengsel van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. RVS wordt veel toegepast in de machinebouw, offshore en petrochemie vanwege zijn duurzaamheid en resistentie tegen roest.

Aluminium
Aluminium is een licht en sterk metaal dat een natuurlijke oxidelaag vormt wanneer het wordt blootgesteld aan lucht. Deze laag, die 3 tot 10 nanometer dik is, beschermt het onderliggende materiaal tegen corrosie. Aluminium is drie keer lichter dan staal en wordt veel gebruikt vanwege zijn sterkte en duurzaamheid.

Metaalbewerking bij GOMA

Bij GOMA zijn we gespecialiseerd in diverse metaalbewerkingstechnieken, zoals lassen, knippen, frezen, zetten, boren en ponsnibbelen. We kunnen zowel seriewerk als enkelstuks produceren, en we staan bekend om onze hoogwaardige kwaliteit, ongeacht de seriegrootte.

Onze engineers denken graag vanaf het begin met u mee om ervoor te zorgen dat uw plaatwerkprojecten optimaal worden uitgevoerd. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze mogelijkheden en diensten.