Poedercoating : duurzaam & altijd de juiste kleur

Poedercoaten biedt talloze voordelen voor uw plaatwerk. Of u nu kiest voor bescherming tegen corrosie of extra stevigheid en duurzaamheid, poedercoating zorgt ervoor dat uw product er altijd strak en professioneel uitziet. Met een breed scala aan kleurmogelijkheden kunt u altijd de juiste (RAL) kleur kiezen, wat resulteert in een egale en duurzame afwerking.

Als duurzaamheid en het verlagen van uw carbon footprint belangrijk zijn voor uw organisatie, dan is poedercoaten de perfecte keuze. Dit proces is vrij van gevaarlijke oplosmiddelen, wat betekent dat het bijna geen VOS (vluchtige organische stoffen) uitstoot. Dit minimaliseert het brandgevaar en maakt het een milieuvriendelijk alternatief ten opzichte van andere afwerkingsmethoden.

Het poedercoatproces

Poedercoaten, ook bekend als poederlakken of poederverven, is een elektrostatisch verfproces dat zorgt voor een hoogwaardige en duurzame coating. De poederdeeltjes worden elektrostatisch geladen en hechten tijdelijk aan het product. Overtollig poeder, ook wel ‘overspray’ genoemd, wordt afgezogen en hergebruikt, wat verspilling voorkomt en kosten bespaart zonder in te boeten op kwaliteit.

Het product gaat vervolgens in een oven met temperaturen tussen 180°C en 185°C. Hier smelten de poederdeeltjes eerst, worden stroperig en harden uiteindelijk uit tot een solide verffilm. Dit proces zorgt voor een gladde en fraaie afwerking die het product beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals water, zuurstof en weersomstandigheden, waardoor de levensduur aanzienlijk verlengd wordt. De coating kan op verschillende metalen worden toegepast, van plaat- en profielmateriaal tot zware staalconstructies.

Milieuvriendelijkheid

Het meest onderscheidende kenmerk van poedercoaten is de milieuvriendelijkheid. Poedercoating bevat geen gevaarlijke oplosmiddelen en de overspray wordt hergebruikt, waardoor er vrijwel geen afval ontstaat. Dit bespaart niet alleen kosten, maar is ook beter voor het milieu in vergelijking met conventionele vloeibare coatings, die gevaarlijk afval produceren.

Het proces in actie

In onze video laten we zien hoe onze medewerkers uw plaatwerk ophangen en zorgvuldig voorzien van de juiste poederkleur. Vanaf het moment dat de producten aan de transportbaan worden gehangen, duurt het gemiddeld 2,5 uur voordat ze klaar zijn en weer afgehaald kunnen worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bij GOMA is poedercoaten een onmisbaar onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden dankzij onze eigen poedercoatstraat. Dit betekent dat we alles onder één dak hebben en onze klanten van A tot Z kunnen ontzorgen. Ons team van specialisten zorgt voor een beheerst proces dat voldoet aan de gewenste kwaliteitseisen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze productspecialisten en engineers. Zij denken graag met u mee over hoe wij uw organisatie het best kunnen ontzorgen, zodat u zich kunt focussen op uw core business.