Project uitgelicht: samples voor een nieuw product

Onlangs ontvingen we een interessante klantvraag van een fabrikant van compressoren. Zij wilden een nieuwe compressor ontwikkelen en hadden al gedetailleerde ontwerptekeningen, maar de productie was nog niet gestart. Dit bood ons een mooie uitdaging om hen te helpen bij de productie van de behuizing voor hun compressor.

Aan de hand van hun tekeningen hebben we verschillende samples gemaakt. Deze bevatten uiteenlopende mogelijkheden zoals hoekoplossingen, poedercoatings, afdichtingen en assemblageopties. Door deze mogelijkheden visueel en tastbaar te maken, konden we samen met de opdrachtgever de beste keuzes maken voor de productie.

Poedercoating voor een goede bescherming

Een lange levensduur was een belangrijke eis voor het nieuwe product. De behuizing moest de compressor goed beschermen tegen invloeden van buitenaf. Poedercoating biedt deze bescherming en kan in elke gewenste kleur geproduceerd worden, zelfs als deze afwijkt van standaard RAL-kleuren. Voor deze opdrachtgever kozen we een kleur die past bij hun huisstijl.

Wij poedercoaten op kwaliteitsniveaus VISEM 2, 3, & 4. Dit houdt rekening met structuur, hechting, uitharding, kleur, dekking en glansgraad. Aangezien het product niet zichtbaar is, maar wel goed beschermd moet zijn, hebben we gekozen voor kwaliteitsniveau VISEM 3.

De beste

Hoekoplossing

Er zijn verschillende hoekoplossingen mogelijk. De juiste keuze hangt af van het uiterlijk en het gebruik van poedercoating. Op de foto rechts zijn de verschillen te zien:

  1. Gepopt
  2. Hechtlas
  3. Gelast buitenzijde afgevloeid
  4. Gelast buitenzijde afgevloeid en daarna geslepen, met uniforme rondingen

We hebben deze hoekoplossingen in samples verwerkt zodat de opdrachtgever ze kon zien en voelen. Dit stelde ons in staat om een gericht advies te geven dat aansluit bij het doel van het product.

Afwerking: Goede geluidsisolatie en onderhoudsvriendelijk

De afwerking is net zo belangrijk als het productieproces. Voor deze opdrachtgever was goede geluidsisolatie en onderhoudsvriendelijkheid essentieel. Onze collega’s van assemblage hebben het plaatwerk voorzien van geluidsisolerend schuim en kierafdichtingen. Op de foto rechts ziet u twee afdichtingsopties:

Optie 1: polyurethaanschuim, aangebracht met een spuitrobot voor nauwkeurigheid en een naadloos effect.

Optie 2: rubberen afdichting, handmatig gemonteerd, gemakkelijk afneembaar en vervangbaar.

Daarnaast zijn knevelsloten gemonteerd voor eenvoudig onderhoud van de compressoren.

Video: Van productieproces tot sample

De samples werden voorzien van een QR-code, die de opdrachtgever kon scannen om een video te bekijken van het productieproces van de samples. Bekijk hiernaast de video.

De opdrachtgever was zeer tevreden met de samples en de verschillende oplossingen. Dit stelde hen in staat om de beste keuze te maken voor hun product en eventueel oplossingen te combineren.

Ook met u denken we graag mee

Onze uitdaging is om u volledig te ontzorgen door een compleet product aan te leveren. Of u nu in de ideeënfase zit of al tekeningen klaar heeft, wij denken graag vroeg in het proces met u mee. Wij delen onze kennis, bespreken de verschillende oplossingen en helpen u de beste keuze te maken voor uw vraagstuk.